Strategi promosi silat lianpadukan - Mohamad Sharizan, bin Musa (Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), 2014)
Penyelidikan ini bertujuan untuk mempromosikan Silat Lianpadukan. Silat Lianpadukan berasal dari China dan diperkenalkan di negeri Johor. Oleh itu, silat ini bukanlah seratus peratus silat Melayu. Tajuk ini dipilih kerana seni silat semakin dilupakan terutama di Malaysia. Oleh itu, promosi terhadap silat lianpadukan ini dijalankan supaya masyarakat dapat menerima silat setanding dengan seni mempertahankan diri yang lebih popular. Strategi yang digunakan adalah dengan menonjolkan keunikan silat lianpadukan dan menterjemahkannya dalam bentuk media pengiklanan.