Xanthine Oxidase: Disposable Biosensor for Herbal Antioxidant Evaluation - Mohd Noor, Ahmad, Prof. Dr.; Rosnin, Mustaffa; Rafidah, Abd Rahman; Kwan, Wei Yen; Zhari, Ismail, Prof. Dr. (Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia (KPTM), 2010)
Prof. Dr Mohd Noor Ahmad dan ahli kumpulannya telah memenangi pingat gangsa di Pameran R&D IPTA 2005 yang berlangsung pada 30 September - 2 Oktober 2005 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur. Pameran R&D IPTA 2005 telah dianjurkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia dan Universiti Teknologi Malaysia.