Aromasens: Electronic Nose for Tropical Fruit Maturity Assessment - Ali Yeon, Md Shakaff, Prof. Dr.; Mohd Noor, Ahmad, Prof. Dr.; Abdul Hamid, Adom, Assoc. Prof. Dr.; Siti Nordiyana, Md Salim; Zulkifli, Husin (Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia (KPTM), 2010)
Prof. Dr. Ali Yeon Md Shakaff dan ahli kumpulannya telah memenangi pingat perak di Pameran R&D IPTA 2005 yang berlangsung pada 30 September - 2 Oktober 2005 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur. Pameran R&D IPTA 2005 telah dianjurkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia dan Universiti Teknologi Malaysia.