Semiconductor Nanowire - Uda, Hashim, Prof. Dr.; Mohammad Nuzaihan, Md Nor; Nur Hamidah, Abdul Halim (Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia (KPTM), 2010)
Prof. Dr. Uda dan ahli kumpulannya telah memenangi pingat perak di PECIPTA 2007 yang dianjurkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia (KPTM) dengan kerjasama Universiti Sains Malaysia (USM) pada 10 - 12 Ogos 2007 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), Kuala Lumpur.