Rejab : Antara peristiwa dan amalan - Muhammad Adib, Hassan (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2010)
Rejab bermaksud kebesaran dan kemuliaan. Ia juga membawa maksud bulan yang dibesarkan atau dimuliakan.