Teks Ucapan Brig. Jen. Dato’ Prof. Dr. Kamarudin Hussin Naib Canselor UniMAP sempena Majlis Perasmian ENVEX ’09 - Kamarudin, Hussin, Brig. Jen. Dato' Prof. Dr. (Universiti Malaysia Perlis, 2010)
Majlis berlangsung di Dewan Khoon Aik, Kangar, Perlis.