Sejarah pembukaan masjid dan konflik yang melatari masyarakat Melayu Pulau Pinang - Zulkifli, Dahalan; Rahimin Affandi, Abd Rahim, Prof, Madya, Dr; Halipah, Hamzah; Nor Hayati, Md Dahlal (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2012)
Seminar Pendidikan Melayu Antarabangsa (SePMA) dianjurkan oleh Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dan Kerajaan Negeri Perlis, 29 - 31 Mac 2012 Kompleks Perbadanan Putrajaya Presint 3, Putrajaya, Malaysia.