Komunikasi Berimplikatur: Fungsi dan peranannya dalam masyarakat Melayu tradisional berdasarkan teks Sejarah Melayu - Mohd Aris, Anis; Ahmad, Esa (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2012)
Seminar Pendidikan Melayu Antarabangsa (SePMA) dianjurkan oleh Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dan Kerajaan Negeri Perlis, 29 - 31 Mac 2012 Kompleks Perbadanan Putrajaya Presint 3, Putrajaya, Malaysia.