Titah ucapan DYTM Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail Raja Muda Perlis merangkap Tuanku Canselor Universiti Malaysia Perlis di Sidang Ketiga, Istiadat Konvokesyen Ke 6 Universiti Malaysia Perlis - DYTM Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2012)
Sidang Ketiga, Istiadat Konvokesyen Ke 6 Universiti Malaysia Perlis diadakan pada 18 September 2011 di Dewan 2020, Kangar, Perlis.