Ucapan aluan Brig. Jeneral Dato’ Prof. Dr. Kamarudin Hussin Naib Canselor Universiti Malaysia Perlis Program Bicara Ad-Deen Sempena Sambutan Maal Hijrah 1433 H Peringkat Universiti Malaysia Perlis - Kamarudin, Hussin, Brig. Jen. Dato’ Prof. Dr (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2012)
Program Bicara Ad-Deen Sempena Sambutan Maal Hijrah 1433 H Peringkat Universiti Malaysia Perlis diadakan pada 11 Disember 2011 di Masjid Terapung Al-Hussain, Kuala Perlis, Perlis.