Teks Ucapan Brig. Jeneral Dato’ Prof. Dr. Kamarudin Hussin Naib Canselor Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) Dalam Istiadat Konvokesyen Keenam Universiti Malaysia Perlis - Kamarudin, Hussin, Brig. Jen. Dato' Prof. Dr. (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2012)
Istiadat Konvokesyen Keenam Universiti Malaysia Perlis diadakan pada 17 September 2011 di Dewan 2020, Kangar, Perlis.