Titah ucapan DYTM Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail Raja Muda Perlis merangkap Tuanku Canselor UniMAP sempena Majlis Pra Perasmian Sedekad UniMAP - DYTM Tuanku Syed Faizuddin Putra Ibni Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2012)
Majlis Pra Perasmian Sedekad UniMAP diadakan pada 26 Oktober 2011 di atas Kapal Star Cruise, Pulau Pinang.