Teks Ucapan Brig. Jeneral Dato’ Prof. Dr. Kamarudin Hussin Naib Canselor Universiti Malaysia Perlis Sempena Syarahan Akademik Profesor Adjung UniMAP - Kamarudin, Hussin, Brig. Jen. Dato’ Prof. Dr (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2012)
Syarahan Akademik Profesor Adjung UniMAP diadakan pada 12 Oktober 2011 di Dewan Kapitol, Kangar, Perlis.