Pelajar UMT ikut Kursus Keusahawanan - Sinar harian (Sinar Karangkraf Sdn. Bhd., 2010)
Seramai 1000 pelajar Jabatan Pengurusan dan Pemasaran (JPP), Fakulti Pengurusan dan Ekonomi, Universiti Malaysia Terengganu (UMT) mengikuti kursus Asas Keusahawanan. Ketua Jabatan berkenaan, Dr. Mohd Shaladdin Muda berkata, program yang berlangsung selama empat bulan tersebut bertujuan memberi pengetahuan dan pendedahan kepada pelajar tentang dunia keusahawanan.