Noorul Shaiful dianugerah Pingat Emas Canselor UMT - Berita Harian (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2010)
Anak kelahiran Kuala Lumpur, Noorul Shaiful Abdul Rahman, graduan Sarjana Pengurusan Maritim dianugerahkan Pingat Emas Canselor pada Majlis Konvokesyen kelima Universiti Malaysia Terengganu (UMT) kelmarin. Pengalaman menjadi pelajar cemerlang bukan perkara baru bagi Noorul Shaiful yang mencipta kecemerlangan dari sekolah rendah, menengah dan pengajian peringkat diploma.