Program USR PSNZ - Perpustakaan Sultanah Nurzahirah (Perpustakaan Sultanah Nur Zahirah: Universiti Malaysia Terengganu, 2011)
PSNZ telah menerima permohonan untuk menjayakan aktiviti latihan susunan buku di rak pusat sumber sekolah yang dinyatakan diatas. Latihan yang diadakan akan melibatkan (4) orang Pustakawan dan (10) orang kakitangan sokongan. Program ini adalah bertujuan untuk meningkatkan pemahaman pelajar dan guru pusat sumber berkaitan susunan buku yang betul dirak serta meningkatkan ukkhwah antara komuniti setempat dan PSNZ. Kakitangan dan Pustakawan adalah terlibat secara langsung dalam member latihan dan pendedahan mengenai aktiviti yang akan diadakan kelak.