2039 penuntut daftar masuk UMT - Berita Harian (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2010)
Seramai 40 daripada 2039 penuntut yang mendaftar di Universiti Malaysia Terengganu (UMT) semalam mengambil kursus Sarjana Muda Sains Nautika dan Pengangkutan Maritim yang ditawarkan mulai tahun ini. Kursus dibawah Fakulti Pengajian maritim dan Sains Marin itu ditawarkan selepas UMT dinaikkan taraf dari Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia (KUSTEM) awal tahun ini. Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar dan Alumni, Prof Dr. Abd. Majid Mohd Isa, berkata seramai 2039 pelajar ditawar tempat di UMT yang menawarkan 25 program pengajian di empat Fakulti.