Pulihara bakau untuk kestabilan ekosistem - Utusan, Malaysia (Utusan Melayu (M) Berhad, 2010)
Pokok bakau di persisiran sungai di negara ini sekadar berguna untuk keindahan alam semula jadi sahaja. Walau bagaimana pun,kurang diketahui umum bahawa ia banyak memberi manfaat dari segi fizikal, ekologi alam dan sumber pendapatan ekonomi. Menyedari hakikat itu, Universiti Malaysia Terengganu (UMT, Petra Perdana Berhad (PETRA) dan Program Pembangunan Pertubuhan Bangsa- bangsa Bersatu (UNDP)telah melaksanakan Projek Kemasyarakatan Pemuliharaan Paya Laut (PKPPL)di Kampung Pengkalan Gelap, Setiu, Terengganu sejak November 2005.