Tuanku Nur Zahirah bangga komitmen warga UMT cipta pelbagai kejayaan - Harian Metro (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2010)
Raja Permaisuri Agong,Tuanku Nur Zahirah bertitah,baginda bangga dan berbesar hati dengan warga Universiti Malaysia Terengganu (UMT) yang sentiasa menunjukkan komitmen yang tinggi terhadap amanah yang diberikan.Menurut baginda, ia terbukti apabila UMT mencipta pelbagai kejayaan dalam pelbagai bidang penyelidikan di peringkat kebangsaan mahu pun antarabangsa.