Some aspect of the biology and fishery of the grey mullet - Chan, Eng Heng (Universiti Sains Malaysia, 2010)
Pengajian berkenaan sebilangan aspek biologi 'greenback grey mulletLiza subviridis yang termasuk taburan, jenis makanan, habit-habit persantapan, pembiakan dan tumbesar telah dilaksanakan di Pulau Pinang untuk memberi maklumat basa untuk perkembangan dan pengurusan perikanan ini pada masa hadapan. Keadaan perikanan mullet yang berwujud di Malaysia Barat juga dianalisiskan.