Osman Kering mahu terus jadi pelawak - Sinar Harian (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2010)
Nama Osman Kering tidak perlu diperkenalkan lagi.Pelawak yang sering muncul di kaca televisyen ini mempunyai ramai peminat.Meskipun sudah berusia 55 tahun, namun dia masih aktif menerima undangan sebagai pengacara dan berlakon drama. Beliau turut menjadi pengacara untuk pertandingan Permainan rakyat sempena dengan Pesta Konvokesyen Universiti Malaysia Terengganu (IMT).