Maut ditimbus konkrit - Berita Harian (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2010)
Seorang buruh binaan warga Bangladesh maut manakala empat rakannya cedera apabila perancah besi bangunan Institut Oseanografi dan Institut Akuakultur Universiti Malaysia Terengganu (UMT) runtuh. Kejadian dikatakan berpunca daripada kecuaian pekerja itu sendri yang tidak mengutamakan aspek keselamatan di tempat kerja.