Cinta boleh naikkan gred pelajar universiti - KOSMO (Utusan Melayu (M) Berhad, 2010)
Pengakuan seorang pelajar terbaik Fakulti Sains dan Teknologi (FST), Universiti Malaysia Terengganu (UMT),Arif Mandangan, 23 berkata jika kena pada gayanya, sang pengcinta boleh cemerlang dalam pelajaran. Beliau berpendapat pelajar yang bercinta mampu mendapat rangsangan yang positif jika pasangannya bermotivasi.