Acara panjat tiang lain ceriakan sukaneka Rakan Muda UMT - Sinar Harian (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2010)
Rakan Muda UMT mengadakan program sukaneka. Acara panjat tiang licin yang turut dipertandingkan menjadi aktiviti utama yang berjaya menarik minat golongan kanak-kanak lelaki di kampung tersebut.