Pelajar diancam buli siber - Berita Harian (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2010)
Kementerian Pelajaran mendapati gejala buli siber semakin menular di kalangan pelajar di negeri ini sehingga menimbulkan kebimbangan masalah itu akan menganggu emosi mangsa. Sebagai permulaan, Kementerian Pelajaran akan mengadakan persefahaman dengan Universiti Malaysia Terengganu (UMT) bagi mencari kaedah terbaik dan berkongsi maklumat bagi menangani gejala buli siber di kalangan pelajar.