Teruskan usaha realisasi UMTuniversiti penyelidik - Sinar Harian (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2010)
Naib Canselor kedua Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Prof. Dr. Abdul Aziz Deraman akan meneruskan usaha menjadikan UMT sebagai universiti penyelidikan menjelang tahun 2015 selepas dilantik memegang jawatan berkenaan berkuatkuasa semalam, menggantikan Prof. Datuk Dr. Sulaiman Md Yassin yang tamat perkhidmatannya pada 12 April yang lalu.