Teroka produk akuatik - Berita Harian (The New Straits Times Press (M) Berhad, 2010)
Universiti Malaysia Terengganu (UMT)dengan kerjasama Institut Penyelidikan dan Eksploitasi Laut Perancis (IFREMER)akan mengembangkan lagi kepakaran dan bertukar pengetahuan dalam meningkatkan lagi penyelidikan dan penerokaan produk berkaitan akuatik.