PR untuk pelabur asing tidak bermakna jual hak kerakyatan: Naib Canselor UMT - Sinar Harian (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2010)
Naib Canselor Universiti Malaysia Terengganu (UMT)berkata, keputusan yang diambil oleh kerajaan kepada pelabur asing adalah wajar kerana jumlah tersebut bukan satu umlah yang kecil.