Kajian terhadap terumbu karang di perairan Pulau Bidong - Roslan Mohamad (Terengganu: Universiti Putra Malaysia Terengganu, 2014)
Kajian terhadap lerumbu karang di perairan Pulau Bidong, Terengganu telah di jalankan. Pemerhatian dilakukan pada lapan slesen kajian menggunakan garis Iransek 50 m.