Kajian Morfologi Ektoparasit yang terhadap pada benih ikan patin (Pangasius sutchi) yang diternak di dalam sangkar ternakan, UPMT - Norhayati Abd. Ghaffar (Universiti Putra Malaysia Terengganu, 2014)
Kajian ektoparasit dilakukan ke atas anak ikan patin, Pangasius sutchi yang berukuran diantara 1-3 inchi. Anak ikan patin ini, dimasukkan ke dalam sangkar ternakan yang ditempatkan di dalam kolam air tawar, UPM Terengganu. Sebanyak 2 spesies ektoparasit telah dikenalpasti menyerang anak ikan patin di dalam sangkar ternakan.