Kesan pemberian makanan campuran (artemia + Nestum) dan (artemia + roti) terhadap tumbesaran dan kemandiran larva Udang Galah, Macrobrachium rosenbergii (de Man) - Noh @ Mohd. Noh Umat (Universiti Putra Malaysia Terengganu, 2014)
Kajian yang dijalankan dengan menggunakan sistem air jernih ini bertujuan untuk menilai perbezaan kesan pemberian 2 jenis makanan rumusan iaitu, Diet A {Artemia + Nestum (Beras + Soya)} dan Diet B (Artemia + Roti) terhadap kadar tumbesaran dan kemandirian larva, Macrobrachium rosenbergii.