Kajian taburan dan kelimpahan Mikrofitoplankton di kawasan perairan Vietnam, Laut China Selatan - Mohd Razali Ismail (Universiti Putra Malaysia Terengganu, 2014)
Kajian taburan dan kelimpahan mikrofitoplankton ini telah dijalankan di kawasan perairan Vietnam, Laut China Selatan. Sebanyak 20 sampel daripada 10 buah stesen telah diambil dengan menggunakan jaring kitahara ( 48 um). Ia dikarah sebanyak dua kali(siang dan malam) dari kedalaman 10 meter hingga ke permukaan.