Kajian ke atas parasit yang terdapat pada ikan Baung, Mystus nemurus (C. & V.) - Lau Cheng Cheng (2014)
Ikan baung, Mystus nemurus (C. & V.), yang diperolehi dari kolam air tawar UPMT dan Sungai Terengganu telah digunakan untuk mengkaji jenis-jenis parasit yang menyerangnya. Kajian telah dijalankan ke atas endoparasit dan ektoparasit yang didapati.