Punca dan kesan pencerobohan nelayan asing kepada industri perikanan Malaysia (satu kajian kes di Perairan Negeri Terengganu) - Suhaili Sallehuddin (Terengganu: Kolej Universiti Terengganu, 2014)
Kajian yang dijalankan adalah mengenai kesan aktiviti pencerobohan nelayan asing kepada industri perikanan Malaysia. Tujuan kajian ini dijalankan ialah untuk mengenalpasti faktor-faktor serta kesan pencerobohan kepada industri perikanan khususnya di perairan negeri Terengganu.