Kajian perubahan ciri ciri sedimen di muara Kuala Terengganu - Alimuddin Amirudin (Laporan Projek FSGT 1998, 2014)
Kajian perubahan ciri-ciri sedimen telah dijalankan di sekitar muara Kuala Terengganu dengan keseluruhan penyampelan dari bulan Julai hingga November 1997.