Corak arus pasang surut di muara Terengganu - Ahmad Shazli A.Aziz (Terengganu: Universiti Putra Malaysia Terengganu, 2014)
Tujuan penyelidikan ini ialah untuk memahami corak pergerakan arus pasting surut di muara Terengganu selama setahun. Meter arus S4 (self recording) dan drag holey sock telah digunakan.