Corak pergerakan arus permukaan di perairan Terengganu dalam monsun barat daya - Idham Khalil (Terengganu: Kolej Universiti Terengganu, 2014)
Tujuan penyelidikan ini ialah untuk memahami corak peredaran arus permukaan di perairan Terengganu di dalam Monsun Barat Daya. Drog Holey Sock telah digunakan pada bulan Julai, Ogos dan September 1996 untuk menjejaki pergerakan arus.