Kesan saliniti dan suhu terhadap kemandirian Udang Galah, Macrobrachium rosenbergii - Norlela Noordin (Terengganu: Universiti Putra Malaysia Terengganu, 2014)
Kemandirian Macrobrachium rosenbergii dari peringkat larva pertama hinggamenjadi pasca larva diuji pada saliniti 0, 5, 10, 15, 20, 25 dan 30 ppt dengan suhu persekitaran.