Ketoksikan logam kadmium dan kuprum ke atas embrio ikan siakap, Lates calcarifer - Azman Ahmad (Terengganu: Kolej Universiti Terengganu, 2014)
Telur ikan siakap, Lates calcarifer telah didedahkan kepada kadmium dan kuprum daripada peringkat blastula sehingga menetas. Pendedahan kepada 0.10, 0.56, 1.00, 3.20, 5.60 dan 10.00 mg/1 Cd dan Cu dijalankan di dalam sistem statik.