Kandungan lipid dan asid lemak pada mentimun laut yang terdapat di Pulau Bidong dan Pulau Pangkor - Ahmad Sufian Yaziz (Terengganu: Kolej Universiti Terengganu, 2014)
Kajian ini ingin mempastikan kandungan lipid dan asid lemak dalam isi pelbagai spesis mentimun laut dan juga dalam bahagian-bahagian badan spesis Theleonataananas. Sebanyak lapan spesis digunakan dalam kajian ini.