Penggunaan Moluskisida untuk mengawal siput air tawar,'Gyraulus convexiusculus di dalam kolam ikan - Muhammad Ihsan Lim Abdullah (Terengganu: Kolej Universiti Terengganu, 2014)
Kajian ini dilakukan untuk menjangkakan moluskisida yang sesuai untuk membunuh siput air tawar, Gyrcnilus cortvexiusculus (perumah perantaraan kepada Sanguinicola armata yang yang menyerang ikan kap rumput dan kap kepala besar) di dalam kolam ikan.