Kesan kepadatan pelepasan terhadap kadar pertumbesaran dan peratus hidup udang harimau, Penaeus monodon Fabricius di dalam kolam ternakan - Nor Azizah Mohd Taib (Terengganu: Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia, 2013)
Sebanyak 3 buah kolam yang mempunyai keluasan 0.5 ha digunakan di mana setiap kolam dibahagikan kepada tiga petak yang sama keluasan permukaan bertujuan untuk melepaskan benih udang galah dengan kadar 20 ekor m2, 30 ekor m2 dan 40 ekor m2 pada petak-petak dalam setiap kolam.