Ciri-ciri morfologi, biokimia, fisiologi Vibrio harveyi dan pathogensiti terhadap udang harimau (Penaeus monodon) - Mohd. Hishamudin Abdul Sallam (Terengganu: Kolej Universiti Sains dan Teknologi Malaysia, 2013)
Hasil daripada kajian ini terdapat perbezaan ciri-ciri pada bakteria pada tiga tempat yang berbeza seperti ciri-ciri idol, hidrolisis kanji, pertumbuhan di atas TCBS, sensitiif kepada beberapa antibiotik, penghasilan arginine dihydrolase dan lysine decarboxylase.