Pendekatan kabur terhadap ralat bagi model pemilihan sample Heckman - Yusrina Andu (Terengganu: Universiti Malaysia Terengganu, 2013)
Model pemilihan sampel Heckman telah banyak digunakan di dalam kajian secara teori dan juga aplikasi. Walau bagaimanapun, model ini melibatkan ketidakpastian dan kekaburan. Bagi mengatasi masalah ini, pendekatan kabur melalui penghibridan konsep kabur dengan model pemilihan sampel Heckman dipertimbangkan. Dalam kajian ini, konsep kabur melalui segitiga nombor kabur terhadap ralat, pembolehubah endogen dan eksogen dalam model pemilihan sampel Heckman digunakan.