Taburan dan penspesiesan hidrokarbon dalam sedimen di Perairan Kelantan dan Terengganu - Jamil Musel (Serdang: Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
Kajian mengenai taburan kandungan karbon, nitrogen, hidrogen, dan hidrokarbon serta penspesiesannya telah dijalankan di Perairan Kelantan dan Terengganu. Sebanyak 26 stesen kajian telah dipilih iaitu 20 stesen di perairan persisiran pantai dan 6 stesen jauh dari pantai.