Judi internet perosak pemikiran anak muda - Sinar Harian (Sinar Karangkraf Sdn Bhd, 2010)
Menurut Mohd Sarif Abd Manap, sistem perjudian yang diperkenalkan melalui internet boleh menggalakkan masyarakat melayu khususnya golongan muda menghabiskan masa mereka dengan bermain judi.Di samping itu, jika ia berterusan boleh mengancam pemikiran anak muda yang sememangnya mudah terpengaruh dengan sesuatu perkara yang baru.