Kecekapan photovoltaik dalam pengecasan bateri di KUSTEM, Kuala Terengganu - Mohamad Zaidi Majid (Fakulti Sains dan Teknologi, 2012)
Kajian ini dijalankan untuk mengetahui konsep dan aplikasi tenaga photovoltaik serta kecekapannya dalam pengecasan bateri. Tenaga photovoltaik merupakan salah satu sumber tenaga altematif yang dibangunkan untuk mengurangkan penggunaan sumber tenaga konvensional dalam penjanaan elektrik