Penentuan kandungan logam berat di muara Sungai Terengganu dan perairan pantai Kuala Terengganu - Suhailan Umat (Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
Penentuan kandungan logam berat di muara Sungai Terengganu dan perairan pantai Terengganu ini dilakukan dengan menggunakan kaedah Voltametri Perbezaan dan Perlucutan Anod (DPASV), Spektrometri Serapan Atom (AAS api) dan Spektrometri Serapan Atom Relau Grafit.