Kajian perubahan pantai di beberapa bahagian Pantai Terengganu - Rosli Mahmood (Universiti Pertanian Malaysia, 1994., 2012)
Kajian perubahan pantai dalam jangkamasa tertentu perlu diketahui supaya usaha-usaha pembangunan kawasan tersebut dapat dijalankan dengan lancar.