Pertalian di antara nutrien di dalam air serta air interstis dan tahap trofik di dalam tasik tropika - Mohamad Saupi Ismail (Universiti Pertanian Malaysia, 2012)
$3tu kajian untuk menentukan perfalian di antara itiifrien di da\am ait serfa air infersfis dan tahap trofik di dalam tasik fropika felah dijalankan selama lima bulan bermula dari September 1993 sehingga Januari 1994• Sampel air dan enapan felah diambil daripada 3 buah iasik iaitu Tasik Semenyih, Tasik Tifiwangsa dan Tasik Aman.